skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Poročanje v vojnih razmerah

V četrtek, 27. junija, ko se je začela agresija JLA na Slovenijo, so na Radiu Ptuj sprejeli sklep, da bodo oddajali 24 ur dnevno, kar pomeni, da so spremenili redni program, ki je do takrat trajal vsak dan od 14. do 19. ure, in da je veljal izredni režim.
Preberi več

Vseskozi so prenašali program Radia Slovenija, ki je tudi imel izredni program. Ves dan so se vrstile tiskovne konference, obveščali so o dogajanjih na Slovenskem in tudi v mednarodnem prostoru. Radio Ptuj je prenos Radia Slovenije prekinil, kadar je imel svoj program. Držali pa so se pravila, da so poročila Radia Slovenija ob 15.30 in 19.00 prenašali vedno, tudi če so zaradi tega morali prekiniti svoj program.

Tako so se v treh izmenah menjavali voditelji in v dveh izmenah tonska tehnika. Voditelji so bili Darja Lukman, Nataša Vodušek, Martin Ozmec, tudi Jože Bračič. Tonska tehnika (menjavala sta se na 12 ur) sta bila Davorin Jukić (vodja) in Rado Škrjanec, občasno tudi Brane Robinščak.

Če natančno spremljamo radijske posnetke, lahko ugotovimo, da so novice o dogodkih po valovih radia "zamujale" okoli 10 minut. Radio je medij, ki ima možnost takojšnje odzivnosti, hkrati pa tudi komunikacije s pomembnimi akterji in poslušalci. Iz posnetkov izvemo, da so novinarji ljudi ves čas opozarjali, naj imajo ob sebi radijski sprejemnik. Zato ni naključje, da je JLA obstreljevala oddajnike; poškodovali so tudi oddajnik na Boču.
 
V času osamosvojitvene vojne sta izšli tudi dve redni številki Tednika, štev. 25 (27. 6. 1991) in 26 (4. 7. 1991).
 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam