Najstarejše razglednice z ljubezenskim motivom in simboli

Zgodovina pošiljanja pisem in razglednic z ljubezensko vsebino in sliko je stara; že v 18. stoletju so se v Ameriki pojavile t. i. valentinove čestitke kot pisma iz Anglije, kjer se je praznovanje valentinovega kot praznika zaljubljencev pravzaprav začelo, a so jih Američani pri tem praznovanju kmalu prehiteli in vsemu skupaj dodali močno tržno noto. Skratka, Angleži so si na valentinovo pošiljali majhne razglednice z značilnimi ljubezenskimi motivi in simboli. Komercialno so začeli kartice izdelovati okrog leta 1800, zlata doba pošiljanja tovrstnih razglednic pa je bila prva polovica 20. stoletja. Z razglednico je bilo mladim olajšano prikrito ljubezensko komuniciranje, saj se neposredno izražanje čustev in namer ni spodobilo, če pa že, je bilo nekaterim nerodno ob tem.