Predstavitvena znaka

Čeprav doživetje arhitekturnega dela ni samo zbirka vizualnih slik, temveč ga dojemamo v njegovi utelešeni snovni in duhovni navzočnosti, lahko danes govorimo o splošno sprejetem dejstvu, da živimo v kulturi podob. To je obdobje gospostva slikovne komunikacije. Vse, kar je moč izraziti s slikami, se s slikami tudi pove. Živimo s podobami in svet razumemo v podobah.

Zato smo se v Knjižnici Brežice odločili za prenovitev svoje celostne podobe z uvedbo novega predstavitvenega znaka, takega, ki izpopolnjuje novo arhitekturno dimenzijo knjižnice. Uvedba novega predstavitvenega znaka in posledično sprememba celostne knjižnične podobe predstavljata pomemben korak k uresničitvi naše vizije – biti prepoznaven v javnosti. Zavedamo se, da je dobra celostna podoba vsake ustanove, še posebej kulturne, ključna za uspešno delovanje.