skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pridi zvečer na grad

Zamisel, da bi poleti v Metliki pripravljali prireditve na grajskem dvorišču, se je organizatorjem s Tonijem Gašperičem na čelu porodila v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Grajsko dvorišče je ponujalo lep, romantičen in do takrat še neizkoriščen prireditveni prostor.

Preberi več

In tako so začeli. Najprej so bile »Besede pod oboki«, za njimi »Avgustovska noč«, nato »Noči do jutra«, pa »Pridi zvečr v grad« in od leta 1993 dalje »Pridi zvečer na grad«.

Tako kot so se menjali naslovi prireditev, so bili različni tudi organizatorji: posamezniki, Zveza kulturnih organizacij, ZSMS – Občinska konferenca Metlika, Metliška folklorna skupina Ivan Navratil in od leta 1993 dalje prireditveni odbor pri Ljudski knjižnici Metlika, ki je organizator mednarodnih poletnih kulturnih prireditev pod imenom »Pridi zvečer na grad« še danes. V vmesnem obdobju, natančneje leta 2004, je bilo ustanovljeno Kulturno društvo »Pridi zvečer na grad« in prireditveni odbor je vse do leta 2017 deloval v okviru društva. A kljub temu so  prireditve organizirali več ali manj isti ljudje. Vse od začetkov so delali pod okriljem Ljudske knjižnice Metlika ter z veliko podporo in pomočjo v njej zaposlenih ter od leta 1999 dalje  v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Izpostava Metlika.

Leta 2017 je organizacijo mednarodnih poletnih kulturnih prireditev »Pridi zvečer na grad« zopet prevzela Ljudska knjižnica Metlika. Prireditve so postale del rednega programa knjižnice v okviru enote Kulturni dom Metlika, soorganizatorja pa ostajata Kulturno društvo »Pridi zvečer na grad« s prireditvenim odborom ter Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Izpostava Metlika.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Marta Strahinić

Kontaktne osebe

Marta Strahinić

Ključne besede

KULTURNE PRIREDITVE, PRIREDITVE, KONCERTNE PRIREDITVE, GRAD, Metlika, Ljudska knjižnica Metlika

Datum objave

09.07.2021 12:10

Zadnja sprememba

03.08.2021 06:27

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam