Za konec: pokop pusta in slanikova pojedina

Predpustno in pustno norenje Ljubljančanov se je končalo na pepelnično sredo. S plesnih prireditev v središču mesta se je dogajanje preneslo v predmestja s pokopavanjem Pusta. Po podatkih so Pusta pokopavali v Zeleni jami, na Viču, Glincah, Rakovniku, Trnovem, Šiški, Šentjakobu, Šempetru… Pokop je bil samo moško opravilo. Pusta so naredili iz starih oblačil v katere so natlačili slamo, dali so ga na pare in odpeljali v kakšno gostilno, kjer je ležal ves dan ali pa so ga vlačili od gostilne do gostilne. Sprevod je bil sestavljen iz jokajoče vdove, duhovnika, muzikantov in pogrebcov. Ker se je vse dogajalo v okolici gostiln, kjer so jim ponujali pijačo, je sprevod postajal vedno glasnejši, včasih so  morali v dogajanje poseči tudi policaji. Proti večeru so Pusta odvlekli na kakšen travnik in ga tam zažgali ali pa so ga preprosto vrgli v jarek. (Kučan, 2004)