skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Razglasitev samostojnosti in praznovanje na Ptuju

25. junija 1991 je slovenska skupščina sprejela Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije in s tem izpolnila mandat, ki ji je bil naložen s plebiscitom. Ustvarila je samostojno in neodvisno državo Slovenijo. V sredo, 26. junija 1991, je predsednik Predsedstva RS Milan Kučan na slovesnosti na Trgu revolucije v Ljubljani razglasil samostojnost Republike Slovenije.
 
Preberi več

Praznovali pa niso le v Ljubljani, praznovala je cela Slovenija in še isti večer je bila ob 22. uri občinska proslava tudi na Ptuju. Na trgu Mladinskih delovnih brigad (danes Mestni trg) se je zbralo veliko ljudi. Zbrane je nagovoril predsednik Skupščine občine Ptuj Vojteh Rajher. 

Pred državno slovesnostjo 26. junija pozno popoldan so se na mejni kontrolni točki v Gruškovju srečali predstavniki občin Ptuj in Krapina. V ptujski delegaciji sta bila med drugimi Vojteh Rajher in predsednik Izvršnega sveta Branko Brumen. Srečanje na meji je bilo dokaz dobrega sodelovanja med občinama, oboji pa so menili, da je meja simbolnega pomena in da se bo vzorno sodelovanje nadaljevalo. Delegacija občine Krapina se je udeležila slovesnosti na Ptuju.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam