Razglednice Majeričevega sanatorija in zdravilišča

V prvi polovici 30. let 20. stoletja so bile izdane prve razglednice Majeričevega sanatorija in kopališča, ki so imele vlogo reklamnega materiala.

Preberi več

Na njih so predstavljeni različni deli kopališča in druge zanimivosti  (bazeni, kopališka terasa, restavracija, športni čolni ...), na večini se pojavlja tudi dr. Majerič (fotografiran je s pacienti pred sanatorijem, s kopalci na kopališču ...). Med založniki teh razglednic/dopisnic se pojavljata Majeričeva sestra Slavica Vrbnjak in ormoški knjigovez I. Lesjak (Pozdrav iz Ormoža, 2001, str. 88). Na nekaterih založnik ni naveden, domnevamo pa lahko, da je razglednice z motivi kopališča in sanatorija za potrebe propagandnega materiala založil dr. Majerič oziroma je bil njihov naročnik.

Nevenka Korpič; uredila Melita Zmazek

Ormož, ZNAMENITE OSEBNOSTI, sanatoriji, KOPALIŠČA, zdraviliški turizem