skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Razstava v Slovanski knjižnici

Otvoritev razstave je bila 17. februarja 2010 v prostorih Slovanske knjižnice na Einspielerjevi 1. Preberi več
Razstavo je  odprla direktorica Mestne knjižnice Ljubljana, mag. Jelka Gazvoda, zapel solist SNG Opera in balet Ljubljana, basist Zoran Potočan, ob spremljavi pianista Tomaža Pirnata. V dvorani knjižnice se je odvilo sociološko predavanje »Ljubljanska Opera med bliščem in bedo meščanske socializacije«. Predaval je dr. Vlado Kotnik, docent na Fakulteti za humanistične študije Koper Univerze na Primorskem.

Ob otvoritvi prvega dela cikla Ljubljana med nostalgijo in sanjami, je vodja Slovanske knjižnice, mag. Teja Zorko opisala: "Kdor je kdaj pokukal v zgodovino našega mesta, je gotovo opazil bogastvo zgodb, ki jih Ljubljana ponuja. S ciklom razstav »Ljubljana med nostalgijo in sanjami« želimo v naše razstavne vitrine ujeti drobce časa, ki mineva, vendar med potiskanimi listi, fotografijami, slikami in drugimi zapisi nezmotljivo pušča svoj duh. Iz tega duha lahko kadarkoli črpamo vedenje o nekdanjih časih, ki zagotovo ima vpliv na čas, v katerem živimo.
Zakaj Ljubljana med nostalgijo in sanjami? Če smo si  relacijo med tem dvojim zastavili kot odnos med nečim, kar je bilo, in nečim, kar si šele ustvarjalno zamišljamo, da se bo zgodilo, hkrati nismo pozabili, da so današnje sanje že tudi jutrišnja nostalgija."

Informacije

Kategorije

kultura

Ključne besede

RAZSTAVE, RAZSTAVNI PROSTORI, SNG Opera in balet Ljubljana, UMETNOSTNE RAZSTAVE

Datum objave

11.03.2010 10:26

Zadnja sprememba

26.07.2012 11:43

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam