skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Nastopi Občinskega pihalnega orkestra Trebnje 2007-2016

Pod vodstvom Igorja Teršarja, ki je ponovno prevzel dirigentsko palico, so leta 2007 izvedli prvi pomladanski koncert na prostem. 

Preberi več

Leta 2008 so se udeležili 10. mednarodnega festivala pihalnih godb pokrajine Friuli v italijanskem mestu Castions di strada in na kulturni prireditvi ob otvoritvi doma zamejskih Slovencev v Monoštru na Madžarskem.

V letu 2009 je bil pomemben nastop v italijanskem mestu Zoppola v severni Italiji, kamor so bili trebanjski godbeniki povabljeni zaradi prepoznavnosti orkestra. Istega leta je godba nastopila na odmevni turistično-zabavni prireditvi Pivo in cvetje v Laškem. Dirigentsko palico je tem letu prevzel Primož Kravcar, vsestranski glasbenik, ki igra v Orkestru Slovenske vojske. Pomembno je tudi delo Ivana Hribarja, učitelja trobente v Glasbeni šoli Trebnje, ki od leta 1990 opravlja funkcijo pomočnika dirigenta in arhivarja. Na glasbo Vinka Štruclaje napisal besedilo himne trebanjske godbe Pokonci, Trebanjci!

Naslednje leto so nastopili na prireditvi 50 godb na Ptuju ob 50-obletnici kurentovanja na Ptuju in ponovno gostovali pri pobrateni godbi v Lauingenu v Nemčiji. Na 15. tekmovanju za pokal Vinka Štrucla v Ormožu so osvoji zlato plaketo. Leta 2011 se je trebanjska godba udeležila tekmovanja godb v Mengšu, kjer je dosegla odlično 2. mesto. Dobila je tudi pokal za najboljšo izvedbo skladbe iz arhiva.

Naslednji pomebni nastopi godbe s Trebanjskimi mažoretami so nastopi na Festivalu mimoz v francoskem mestu Mandelieu la Napule v Franci leta 2012, nastop na karnevalu Carnaval d'Albi v Franciji leta 2013 in nastop na Sárvár music festival v mestu Sárvár na Madžarskem leta 2014. Te nastope je godba opravila že pod organizacijskim vodstvom predsednika Simona Černeta, ki je funkcijo prevzel leta 2012 in jo uspešno opravlja še danes.

Leta 2015 so na povabilo pobratene godbe ponovno gostovali v mestu Lauingen v Nemčiji, kjer so z Zidaniškim kvintetom izvedli večer slovenske narodne in tuje zabavne glasbe.

Orkester vsako leto izvede še pomladni koncert, prvomajsko budnico, komemoracijo od dnevu mrtvih, nasopa na občinskih predstavah, gasilskih paradah, različnih otvoritvah in slovesnostih. Posneli so glasbeno kaseto in zgoščenko ter sodelovali z priznanimi glasbeniki, kot sta Nuša Derenda in Tereza Kesovija, harfistka Mojco Zlobko, z Oktetom Lipa in Trebanjskim oktetom, z različnimi zbori ter z ansambli Štajerskih 7, Pogum in D'NeeB.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Patricija Tratar

Kontaktne osebe

Patricija Tratar

Ključne besede

godbe na pihala, PIHALNI ORKESTRI, ORKESTRI

Datum objave

15.02.2017 07:07

Zadnja sprememba

13.02.2017 15:20

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam