skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Sevniških 40 iz leta 1979

»Sevniških 40« predstavlja razstavo približno 40 fotografij, nastalih pred 40-imi leti; v letu 2019 se tako časovno kolo zavrti in ustavi v letu 1979

 

Preberi več

Društvo Trg Sevnica je v počastitev sevniškega občinskega praznika, ki vsako leto zaznamuje novembrski mesec v Sevnici, pripravilo (prvo) fotografsko razstavo v prostorih Občine Sevnica z naslovom »Sevniških 40«.

Avtor fotografij (in tudi avtor pripisov k fotografijam) je sevniški fotograf in srčen domoznanec, Ljubo Motore, ki je (med drugim) tudi predsednik fotosekcije Društva Trg Sevnica.

Ljubiteljski fotograf in zbiratelj Ljubo je dolgoletni nepogrešljivi spremljevalec sevniških dogodkov ter pozoren opazovalec lokalnega okolja, ki je s svojim prostovoljnim ljubiteljskim udejstvovanjem, predvsem fotografiranjem in arhiviranjem slikovnega gradiva, neprecenljiv vir sevniške zgodovine.

S tem se ukvarja že od leta 1972 in njegova zbirka starih fotografij domačega okolja in dogajanja je podlaga mnogim knjigam na temo Sevnice, Sevničanov, spomenikov, zgradb in dogodkov.

 

Negative vseh fotografij hrani Knjižnica Sevnica, podaril pa jih je avtor razstave Ljubo Motore.

 

Besedilo: Društvo Trg Sevnica

Avtor fotografij: Ljubo Motore

Prispevek za Kamro: Tanja Mikolič

Informacije

Kontaktne osebe

Tanja Mikolič

Ključne besede

DOMOZNANSTVO, FOTOGRAFIJE, RAZSTAVE, Sevnica

Datum objave

06.04.2021 09:00

Zadnja sprememba

06.04.2021 09:00

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam