skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Slovesnost "Pod svobodnim soncem"

V letu 2015 je minilo sedemdeset let, odkar se je končala največja morija v zgodovini človeštva – II. svetovna vojna, ko je v vojni vihri izgubilo življenje na desetine milijonov ljudi.

Preberi več
Z velikim veseljem in upanjem smo v Knjižnici Litija skupaj s sodelujočimi načrtovali slovesnost »Pod svobodnim soncem«, ob 70. obletnici zmage pri spomeniku NOB v Litiji. V petek, 8. maja, na predvečer dneva zmage, smo se spominjali žrtev in preživelih, ki so nam priborili svobodo na ozemlju občin Litija in Šmartno pri Litiji, zato sta se nam pridružila oba župana. 
 
Pri prireditvi smo sodelovali z: Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Litija in Šmartno, Območno zvezo veteranov vojne za Slovenijo Litija-Šmartno, Občinsko organizacijo zveze slovenskih častnikov Litija, Policijskim veteranskim društvom Sever in ZKMŠ Litija. Za sodelovanje v kulturnem programu se zahvaljujemo: Pihalnemu orkestru Litija, Mešanemu pevskemu zboru KUD Jevnica, recitatorjem in recitatorkam z mentoricami OŠ Litija, OŠ Gradec in OŠ Šmartno pri Litiji. 
 
Po pozdravih obeh županov, Rajka Meserka in Francija Rokavca ter predsednika ZZB za vrednote NOB, Mirka Kaplje nam je o moralnih zavezah, ki bi jih morali živeti ne glede na čas, spregovoril pisatelj Tone Partljič. 
 
Andreja Štuhec
direktorica Knjižnice Litija
 

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Ključne besede

Litija, SVETOVNA VOJNA 1939-1945

Datum objave

18.08.2015 09:42

Zadnja sprememba

22.12.2017 11:11

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam