Sodelovanja, povezave, promocija

Od leta 1993 mariborski potujoči knjižničarji aktivno sodelujemo na mednarodnih srečanjih potujočih knjižničarjev tako doma kot v tujini, kjer izmenjujemo izkušnje o strokovnem delu potujočih knjižničarjev ter iščemo nove izzive, kako na čim boljši, kvalitetnejši način približati knjižnico ter njene storitve našim uporabnikom. Spoznavanje različnih okolij in delovanja knjižnic ter sodelovanje z njimi pripomore h kvalitetnejšemu delu, saj prinaša dodatno znanje in izkušnje.

Aktivni smo na facebook strani mariborske potujoče knjižnice, kjer vsakodnevno obveščamo sledilce (ok. 1.280) o urniku postankov bibliobusa, o delu potujoče knjižnice ter o aktualnem dogajanju v sami matični knjižnici, v slovenskem prostoru pa tudi izven naših meja, kjer smo znani in uveljavljeni.

Nekaj objav: