skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Sokolski dom med obema vojnama

Obdobje med obema vojnama je bilo čas razcveta za Sokolsko društvo in Sokolski dom. Dvorana v mestu je bila namenjena tako sokolski  telovadbi kot različnim kulturnim in družabnim prireditvam.

Preberi več

V Sokolskem domu so se poleg športne odvijale še druge družabne dejavnosti. Sokoli so tu imeli tudi svojo knjižnico.

Kako živahen je bil domski utrip nakazuje izjava učiteljice in slikarke Draguše Kalan, ki je bila  zavzeta članica Sokola:

»Vsak delovni dan se je končal v Sokolskem domu. Bili smo srečni in ponosni, da delamo nekaj koristnega za svojo dušo in telo, za društvo in narod. Najlepši so bili večeri, ko smo se pripravljali na razne prireditve, akademije in nastope. Nekateri so se zbirali v garderobi na desni strani odra, kjer so imeli bralne vaje za gledališko predstavo. Iz leve strani odra, iz paviljona, se je slišal pritajen glas orkestra. Naslednji večer si lahko slišal ubrane glasove pevskega zbora. Iz dvorane se je slišal ropot orodja, iz drugega kota povelje in štetje. Dom je dihal s polnimi pljuči.«

 

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Ana Marija Miklavčič

Kontaktne osebe

Ana Marija Miklavčič
Saša Ambrožič

Ključne besede

sokolski dom, Škofja Loka, SOKOLSTVO

Datum objave

15.04.2020 15:19

Zadnja sprememba

14.04.2020 08:53

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam