skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Spomini Veronike Hartman

Veronika Pogačnik (1945), poročena Hartman, je vrsto let v telovadnici Partizana trenirala gimnastiko. Tu je obiskovala tudi gimnazijsko telovadbo. Sokolski dom še danes rada obišče in zdi se ji prav, da tu domuje kultura.

Preberi več

»Težko izpostavim kakšen poseben dogodek, ki se je zgodil v domu Partizan, ker je bilo za nas vse fino. Partizan je bil moj drugi dom. Tam je začel z vadbo moj brat (op. Anton Pogačnik). Tudi jaz sem pokazala veselje. Bilo je težko, ker so bili starši nezaupljivi. Mene so pustili k vadbi, ker je bil tam že brat. To je bil prostor srečevanja, discipline. Bila sem zadnja generacija, ki je trenirala gimnastiko. Vrsta ni bila tako polna. Delali smo resno, to ni bila rekreacija. Veliko ljudi je hodilo v Partizana, ker je društvo svojim članom omogočilo taborjenja, potovanja, druženja, akademije, spoznavanja, česar otroci drugače niso mogli doživeti.

V gimnaziji smo pri telovadbi v dvorani Partizana imeli ogrevanje in igre z žogo (npr. med dvema ognjema) ter nekaj gimnastike. To je bilo vse. Kasneje je profesor Križnar uvedel atletiko (npr. skok v višino, daljino).Tu smo imeli tudi brucovanja, plese.«

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam