skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

O zgodovini športa v Medvodah vemo le drobce. Za sedaj imamo tri fotografije in sicer en posnetek Sokolov med nastopom v Medvodah, en posnetek Orlov iz Smlednika ter fotografijo, na kateri so šahisti iz Preske. 

Preberi več

Danes je šport povsod okoli nas. V Medvodah imamo sodobno športno dvorano, vse štiri osnovne šole imajo telovadnice, ki so po dogovoru dostopne tudi zunanjim uporabnikom. Lahko si privoščimo veslanje na Zbiljskem jezeru. Tam so urejena športna igrišča tako kot v drugih krajih po naši občini. Skozi vasi po cesti iz Medvod proti Škofji loki, zlasti na Topol, se poleti množično kolesari. Pozimi je čas za tek na smučeh na urejenih progah v Nordijskem centru Bonovec v Preski in na Jeprci. Rekreativni šport je množičen.

Naša občina se ponaša tudi z lepim številom izjemno uspešnih vrhunskih športnikov, ki so že zaključili kariero (Irena Avbelj, Alenka Bikar, Rok Flander, Viki Grošelj, Roman Robas in drugi) ter takih, ki so še aktivni in zelo uspešni (Lea Einfalt, Peter John Stevens in drugi).

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Tatjana Mavrič

Kontaktne osebe

Tatjana Mavrič

Ključne besede

Medvode, DOMOZNANSTVO, ŠPORT, ŠAH, ŠPORTNA DRUŠTVA, stare fotografije, stare razglednice

Datum objave

19.12.2017 06:29

Zadnja sprememba

18.12.2017 07:54

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam