Stanovanjsko-poslovna stavba na Partizanski cesti 77

Potem ko je Fritz Friedriger leta 1894 prišel v Maribor, je svojo dejavnost opravljal s tedanjim družabnikom Robertom Schmidtom, koncesijo za samostojno stavbno obrt pa je dobil šele leta 1897. Leta 1895 sta s Schmidtom sodelovala pri gradnji Scherbaumove vile (v njej danes domuje Muzej narodne osvoboditve Maribor), za katero je načrt naredil slavni profesor na graški visoki tehniški šoli Leopold Theyer. Istega leta sta Friedriger in Schmidt dobila prvi večji posel, in sicer sta za trgovca Franza Havlička sprojektirala stanovanjsko-poslovno zgradbo na vogalu tedanjih Tegetthoff- in Kokoschinegstrasse (vogal današnjih Partizanske ceste 77 in Tomšičeve ulice). Stavba je zgrajena v novorenesančnem stilu, odlikujejo pa jo dobri proporci in zasnova, ki primerno poudarja ulični vogal. Leta 1947 so izrisali načrte za adaptacijo hiše za potrebe prodajalne Kmetijskega magazina Maribor.