skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Strelska družina Franc Šteklič Škofja vas

Strelska družina Franc Šteklič Škofja vas je bila ustanovljena in registrirana leta 1979, poimenovana pa je bila po padlem partizanu Francu Štekliču iz Zadobrove.[1] Svoj sedež je imela v prostorih Kulturnega doma v Škofji vasi, kjer so na njegovem podstrešju uredili avtomatsko 4-stezno strelišče za streljanje z zračno puško. Streljanje z malokalibrsko puško so izvajali na strelišču na Petričku. Sredstva za nakup malokalibrskih pušk, ki so jih nabavili v Ulmu v Nemčiji, je društvu zagotovilo podjetje Etol, ki je v okviru strelske družine imelo svojo sekcijo. Člani družine so se v samostojni Sloveniji udeleževali državnih prvenstev, na katerih so zlasti mlajši člani, kot denimo Saška Lamut, Dejan Žirovnik in Katja Klokočovnik dosegali zelo dobre rezultate. Zaradi pomanjkanja sredstev je Strelska družina Franca Štekliča leta 2015 prenehala z delovanjem.


[1] Vse navedene podatke o Strelski družini Franc Šteklič Škofja vas je piscu posredovala njegova nekdanja predsednica, ga. Ana Klokočovnik.

Kazalo

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Avtor besedila

dr. Milko Mikola

Kontaktne osebe

Robert Ožura

Ključne besede

VASI

Datum objave

18.11.2021 16:03

Zadnja sprememba

09.09.2021 11:10

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam