skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Turistično društvo Litija

Turistično društvo ima svoje prostore v starem mestnem jedru v Litiji na Valvasorjevem trgu (bivša knjigarna DZS). S svojimi prizadevanji želi Litijo in celotno občino predstaviti kot prijazno okolje za vse obiskovalce. Preberi več

Sodeluje s Turistično zvezo Slovenije, Občino Litija, Mestno skupnostjo Litija, Centrom za razvoj Litija in drugimi društvi ter organizacijami.

Društvo za delovanje in materialno poslovanje ni prejemalo posebne družbene pomoči. Glavni vir dohodka so bili prihodki od karnevalov in drugih zabavnih prireditev, srečelova, članarine, turistična taksa, nočnine (nočitvene zmogljivosti v restavraciji Pošta - Litija, gostilna Majolka - Šmartno, gostilna Celestina – Sopota).

Tradicionalne prireditve, ki jih organizira Turistično društvo:

-        Tekmovanje za lepši izgled mesta Litije in njene bližnje okolice

Ocenjevalna komisija je upoštevala ocvetličenje balkonov, oken, urejenost vrtov, hiše in okolice. Razpis se je pričel s 1. majem in je trajal do konca oktobra. Po zaključku tekmovanja so najboljšim podelili zlate, srebrne in bronaste vrtnice leta 1979, 1980 in 1981, 1982 in 1983.

-        Tradicionalni pustni karneval

-        Litijska noč na košarkarskem igrišču med leti 1982 – 1986

Turistično društvo je skrbelo za publikacije o občini. Izdalo je prospekt Litije, razglednice Litije, Šmartna in Bogenšperka.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

etnologija

Kontaktne osebe

Andreja Štuhec

Ključne besede

Litija, TURIZEM, Valvazorjev trg

Datum objave

14.05.2012 01:47

Zadnja sprememba

05.06.2012 15:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam