Viri in literatura

V zbirki objavljeni načrti in starejše fotografije so iz zbirk in fondov Pokrajinskega arhiva Maribor, in sicer:

• SI_PAM/0011 Uprava za gradnje in regulacijo Maribor, 1840-1963.
  • SI_PAM/1553 Friedriger Fritz, 1894-1999.
  • SI_PAM/1889 Zavod za urbanizem Maribor, cca. 19. st.-1990.
  • SI_PAM/1693 Zbirka fotografij in razglednic, 19. st.

Uporabljena literatura:

Med prvimi, ki so arhitekta Fritza Friedrigerja obudili iz pozabe, so bili dijaki Srednje gradbene šole v Mariboru, ki so pod mentorstvom profesorice Eve Dvořákové pripravili obsežen raziskovalni projekt, s katerim so sodelovali na 15. srečanju mladih raziskovalcev za napredek Maribora leta 1998, in sicer:

• Golob R., Cafuta P. Onemogočeni arhitekt Fritz Friedriger. Maribor: Srednja gradbena šola, 1998.

Ostala literatura:

• Baroničina hiša = Baroness’ house: 1902-2015. Maribor: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, 2015. Dostopno tudi na: https://issuu.com/um_feri/docs/baronicina_hisa
  • Fritz Friedriger in Maribor (1894-1920): [razstava Umetnostne galerije Maribor, junij 1999]. Maribor: Umetnostna galerija, 1999.
  • Or, U. Idejni projekt obnove vile Transilvanie v Mariboru: diplomsko delo. Ljubljana: [U. Or], 2016. Dostopno tudi na: https://issuu.com/fadiploma/docs/fa_diplomsko_delo_uo
  • Štuhec, M. Z železnico do modernejšega Maribora: arhitektura in urbanizem Maribora med letoma 1846 in 1918. Maribor: Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti, 2016. Zora, (116).
  • Perše, M., Premk, A. in Zanoški, N. Gradbena dejavnost Fritza Friedrigerja in Maksa Czeikeja v Mariboru. V: Zbornik za umetnostno zgodovino, 2013, str. 201-230. Dostopno tudi na: http://www.dlib.si/?URN=URN:NBN:SI:DOC-RVMPAEKB
  • Pungartnik, M. Fritz Friedriger: arhitekt. V: Nemci in Maribor: stoletje preobratov: 1846-1946, 2012, str. 198-201.
  • Zvonar, D. Nehvaležnemu Mariboru sta dala najboljša leta. Večer, 28. nov. 2014, letn. 70, št. 276, str. 9.