Viri in literatura, uporabljeni za izdelavo digitalne zbirke Iz zapuščine dr. Otmarja Majeriča:

Literatura

- Klasinc, Peter Pavel: Gradbena dejavnost v Ormožu med obema vojnama. Ormož skozi stoletja III (ur. Peter Pavel Klasinc). Ormož: Skupščina občine, 1988, str. (137–164).

- Korpič, Nevenka: Pozdrav iz Ormoža, Ormož na starih razglednicah. Ptuj: Pokrajinski muzej Ptuj, 2001.

- Krajevni leksikon Dravske banovine. Ljubljana: Uprava Krajevnega leksikona Dravske banovine, 1937.

- Nemanič, Ivan: Utrinki iz zgodovine mesta Ormoža ob dokumentarnem filmu iz leta 1935. Ormož skozi stoletja IV (ur. Peter Pavel Klasinc). Ormož: Skupščina občine, 1993, str. 281–294.

- Šuligoj, Ljubica: Ormoški Nemci med obema vojnama. Ormož skozi stoletja III (ur. Peter Pavel Klasinc). Ormož: Skupščina občine, 1988, str. 2031–232.

Viri

- Zgodovinski arhiv Ptuj (ZAP), MOO – Mestna občina Ormož. Rokopisna zbirka, R-70, Kronika mesta Ormoža.

- Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož, enota Ormož. Ormož na starih razglednicah. Razstavno gradivo, 2001.

- Fotografije Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož, enote v Ormožu; fotografije iz privatnih albumov.

- Gradivo iz družinskega arhiva g. Marjana Velechovskyga (Ljubljana) in ga. Alenke Zupanič (Ljubljana).

- Gradivo iz arhiva družine Juršič,  Ormož.

- Grad Dvor. Dostopno na: Wikipedia, prosta enciklopedija: https://sl.wikipedia.org/wiki/Grad_Dvor (maj 2021).

Ustni viri

- Alenka Zupanič,  Ljubljana,