Viri in literatura o čitalništvu in šolstvu v Šentvidu

O čitalnici in razvoju šolstva v Šentvidu prebiramo vesti v Novicah gospodarskih, obertnijskih in narodskih, Slovenskem narodu, Slovencu, Domu in svetu ter drugih slovenskih časopisih 19. in 20. stoletja do druge svetovne vojne. Napisanih je bilo veliko člankov o pobudniku čitalnice in izobraževanja Blažu Potočniku ter o drugih pomembnih osebnostih v Šentvidu. Pomembni sta dve izčrpni publikaciji ob obletnicah šentviške župnije ter tri spominske knjižice ob 25. in 60. obletnici čitalnice (1891 in 1926).

Določeno količino gradiva hranijo v Društvu Blaž Potočnikova čitalnica in v šentviški župniji. Na tem mestu se zahvaljujemo gospodu Janezu Škrbincu, ki nam je za zbirko dovolil reproducirati gradivo iz njegove zbirke.