Westnova tovarna emajlirane posode

Leta 1894 Adolf Westen starejši v Celju ustanovi obrtno podjetje za emajliranje surove posode

Kot smo že v uvodu povedali, je Westnom njihov hiter vzpon med največje slovenske in jugoslovanske industrialce omogočilo predvsem njihovo podjetje za proizvodnjo emajlirane posode v Celju. Ustanovitev in razvoj tega podjetja sta bila tesno povezana z njegovim ustanoviteljem, Adolfom Westnom starejšim (1850–1942). Adolf Westen st. se je rodil 14. februarja 1850 v Lüttringhausenu pri Remscheidu v Westfaliji.  Družina, iz katere je izhajal, ni spadala med premožnejše. Dejstvo, da so se nekateri predniki v njegovi rodbini ukvarjali s kovaštvom, je verjetno vsaj v določeni meri vplivalo, da se je tudi on svojo podjetniško žilico odločil preizkusiti v kovinarstvu. Srečno naključje je hotelo, da je svoj izreden podjetniški talent izkazal ravno v Celju.