Zadružni dom

Leta 1951 je bila v grobem sezidana »Prosvetna dvorana«, kot so jo takrat imenovali. V še nedograjeni prosvetni dvorani so izvedli Govekarjevo dramatizacijo Desetega brata v režiji Franca Lipaha in Jožeta Perka.

Dvorana je bila na sodišču zavedena pod imenom »zadružni dom«, kar je kasneje povzročilo velike težave, saj so jo skupaj z ostalimi prostori knjižili kot osnovno sredstvo Kmetijske zadruge Stična. Leta 1967 je KZ Stična odvzela dvorano Kulturnemu društvu Josip Jurčič, kar je veljalo vse do avgusta 1973, ko je po sedmih letih KS Muljava pridobila pravico do ponovne uporabe kulturne dvorane.

V letih obstoja so se v teh prostorih odvile neštete predstave in prireditve, v uporabi pa je še danes kot Kulturni dom Muljava.