skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Združenje borcev za vrednote NOB Škofja vas in Ljubečna

Predhodnik Združenja borcev  za vrednote NOB Škofja vas in Ljubečna je bila  Zveza borcev NOV Škofja vas, ki je do leta 1990 imela status družbenopolitične organizacije, tega leta pa se je preoblikovala v društvo. Leta 1992 se je preimenovala v Združenje borcev in udeležencev narodnoosvobodilne borbe (ZB NOB) Škofja vas, ki je bilo vključeno v Zvezo združenj borcev in udeležencev NOB  (ZZB NOB) Slovenije. Ta je od leta 1993 polnopravna članica  mednarodne organizacije Svetovna federacija veteranov (World Veterans Federation). Ko se je leta 2007 ZZB NOB Slovenije preimenovala v Zvezo združenj borcev za vrednote NOB (ZZB NOB Slovenije), se je tudi ZB NOV Škofja vas in Ljubečna preimenovala v Združenje borcev za vrednote NOB Škofja vas in Ljubečna.  Ta deluje na območju krajevnih skupnosti Škofja vas in Ljubečna, predsednik njenega odbora pa je ravnatelj Osnovne šole Ljubečna Martin Grosek.

Kot že ime društva pove, je njegova osnovna naloga, da skrbi za ohranjanje vrednot narodnoosvobodilne borbe. Poleg tega pa vsako leto ob dnevu mrtvih pred spomenikom žrtvam okupatorjevega nasilja v Škofji vasi organizira komemoracijo, na kateri z recitali nastopajo člani KD bratov Dobrotinšek iz Škofje vasi in učenci Osnovne šole Ljubečna. Združenje  skrbi tudi za vzdrževanje spomenikov in obeležij NOB na svojem območju.     

Kazalo

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Avtor besedila

dr. Milko Mikola

Kontaktne osebe

Robert Ožura

Ključne besede

VASI

Datum objave

18.11.2021 16:03

Zadnja sprememba

09.09.2021 11:08

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam