Gradnja železniškega mostu v Sežani.

Preberi več

Čas, ko je bila Primorska pod Italijo, je bil za Sežano tudi čas nekaterih pridobitev. S fotografijami jih je obeležila Mici, ki je takrat delovala kot edina fotografinja na tem območju. Ena od teh pridobitev je bila most čez južno železnico. Zgrajen je bil, da bi se izognili morebitni nesreči pri prevozu streliva v smodnišnico (pulverjero) ali iz nje. Cesta proti Lipici je bila pred tem speljana čez železniške tire. Smodnišnico so začeli graditi leta 1933. Istega leta so most tudi slovesno predali namenu.

Ključne besede

Trebec, Marija Mici, FOTOGRAFI, FOTOGRAFIJE, DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO, Sežana, Obdobje med vojnama, ŽELEZNIŠKI MOSTOVI