Na Slovenskem je bila peka peciva povezana s prazniki, prve slaščičarne in kavarne pa so se odprle v mestih. Slaščičarski izdelki so postopno postali del redne ponudbe tudi v gostilnah. Najdaljšo neprekinjeno tradicijo na področju slaščičarstva pri nas ima ljubljanska izdelovalnica bonbonov in slaščic Šumi, ustanovljena leta 1876. Prvo kavarno v Kranju je odprl Švicar Florian Pua v pritličju hiše, v katero se je leta 1846 vselil France Prešeren.
Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.
Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.
Nujni piškotki
Nujni piškotki morajo biti vklopljeni ves čas, saj brez njih spletna stran ne more delovati.
Tretjeosebni piškotki
Ta spletna stran uporablja Google Analytics za zbiranje anonimnih informacij, kot so število obiskovalcev in najbolj priljubljene strani.
Ohranjanje teh piškotkov nam pomaga izboljšati našo spletno stran.
Politika piškotkov
Več informacij o uporabi piškotkov si preberite tukaj.