Sklepna prireditev natečaja, na kateri smo podelili nagrade za prve tri najboljše recepte, vsem sodelujočim pa zahvalna darilca, je bila 30. septembra 2021 v Sodnem stolpu na Lentu. Dogodek, ki je potekal ob Dnevih evropske kulturne dediščine, smo zaključili z Domoznanskimi pomenki o kulturi prehranjevanja in kulinarični dediščini na območju Maribora in okoliških občin.
Na pogovoru, ki ga je vodila dr. Jerneja Ferlež, so gostje etnologinja in profesorica dr. Maja Godina Golija, koordinatorica Tedna kulturne dediščine Milena Antonić ter raziskovalka gastronomske dediščine in lastnica blagovne znamke Ejbabi Urška Šobak razpravljale o pomenu in vrsti kulinarične dediščine, pomenu kulinarike v vsakdanjih življenjih, načinih uživanja obrokov, »tipičnih jedeh«, zbiranju tradicionalnih receptov, ohranjanju dediščine in podobnem. Žal se pogovora zaradi bolezni ni mogla udeležiti Nives Cvikl, etnologinja v Pokrajinskem muzeju Maribor, ki bi osvetlila tudi vlogo muzejev pri varovanju in ohranjanju dediščine.
Kako pomembna je hrana, priča mnogo pregovorov, rekov in misli. Slednja je od Luciana Pavarottija: »Ena izmed najlepših plati življenja je, da se moramo redno ustaviti in se posvetiti hrani.«