skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Ob »likufu« žetve, Zgornja Rečica, 1959

V letu, ko je nastala pričujoča fotografija, sta brata Edi in Tone Čeperlin kupila Kajtnatovo (dom.  Jugovo) domačijo v Zgornji Rečici. Čeperlinovi (dom. Zalesnikovi) so zapustili visokogorsko kmetijo med Kalom in Mrzlico na nadmorski višini okrog 950 m ter se podali za boljšim življenjem v dolino Rečice, kjer sta si Edi in Tone zgradila hišo dvojček. Kmalu po prihodu v Rečico se jih je držala smola, saj jim je hiša kar dvakrat pogorela. Sosedje so jim vedno priskočili na pomoč, kakor je razvidno tudi na fotografiji, ki je nastala v tem času pred 65. leti ob končani žetvi.

Stojijo od leve: soseda Marija Ulaga (dom. Špančeva Micka), gospodinja Jožica Čeperlin (žena Edija Čeperlina), Drnovškova Lojzka iz Čeč nad Hrastnikom (mama Jožice Čeperlin), Julka Ferme (dom. Kodretova Julka, mama gospodinje Mici Čeperlin), soseda Micika Ferme (dom. Pepkotova Micka) in Jožefa Podkoritnik (dom. Bezekova Pepca, mama Micike Ferme);

čepijo: soseda Štefka Pušnik (dom. Janškatova Štefka), gospodinja Mici Čeperlin (žena Toneta Čeperlina), sosed Lojze Ferme, soseda Fanika Košič izpod Gozdnika in soseda Fanika Ferme, žena Lojzeta Fermeta. Na fotografiji ni gospodarjev Edija in Toneta. Fanta na skrajni levi ne prepoznamo. Med navedenimi na fotografiji sta še živeči gospodinja Mici Čeperlin in soseda Štefka Pušnik.

Fotografijo hrani: Edi Čeperlin ml.
Prispeval: Gvido Jeran

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.