skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pomoč pri potresu v Veliki Gorici

Med 1. in 3. januarjem so gasilci PGD Trebnje pomagali pri odpravljanju posledic potresa v Veliki Gorici, ki je oddaljena okoli 35 kilometrov od mesta Petrinja, kjer je bil epicenter rušilnega potresa konec leta 2020.

Gasilska zveza Trebnje je vzpostavila kontakt z vodstvom pobratene Vatrogasne zajednice grada Velika Gorica, katera je potem na silvestrovo zaprosila za pomoč z avtolestvijo. Na novoletno jutro je na pomoč v Veliko Gorico z ALK 23-12, kot pomoč gasilcev iz vseh štirih občine Temeniške in Mirnske doline, krenila ekipa treh gasilcev PGD Trebnje (društvo je tudi pobrateno z DVD Velika Gorica), ker jim je primanjkovalo strojev za delo na višini. Skupaj z gasilci DVD Gradiči so imeli nalogo, da s košaro dokončno podirajo nevarne dimnike. V treh dneh se je skupno odstranilo 25 dimnikov na različnih lokacijah, večinoma iz eno ali dvo stanovanjskih hiš. V soboto se je zamenjala ekipa dveh gasilcev, tako da je v celem vikendu v pomoči sodelovalo 5 gasilcev PGD Trebnje.

Isti vikend je GZ Trebnje organizirala akcijo zbiranja zaščitne opremo, po kateri je vodstvo VZGVG izrazilo potrebo. Vsa društva zveze so donirala nekaj zaščitne opreme za pomoč pri sanaciji posledic potresa.

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.