skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Z ultramaratoncem Skubicem na Snežniku, 2001

Tekaški maratonec Radovan Skubic Hilarij iz Zagorja ob Savi, se je tokrat odločil, da preteče celotno Pot kurirjev in vezistov NOV Slovenije od Gančanov v Prekmurju po vsej državi pa vse do Snežnika in Slavnika, kjer se bo podvig svečano zaključil. Celotna pot je znašala 1100 km. Maratonec je posvetil svoj podvig številnim partizanskim kurirjem, kot je bil tudi njegov oče pa tudi 60 letnici OF in desetletnici samostojnosti naše države. Maratonec Skubic je svoj spominski tek začel 23. julija pri spomeniku Štefanu Kovaču Marku v ...

Read more

Tekaški maratonec Radovan Skubic Hilarij iz Zagorja ob Savi, se je tokrat odločil, da preteče celotno Pot kurirjev in vezistov NOV Slovenije od Gančanov v Prekmurju po vsej državi pa vse do Snežnika in Slavnika, kjer se bo podvig svečano zaključil. Celotna pot je znašala 1100 km. Maratonec je posvetil svoj podvig številnim partizanskim kurirjem, kot je bil tudi njegov oče pa tudi 60 letnici OF in desetletnici samostojnosti naše države.

Maratonec Skubic je svoj spominski tek začel 23. julija pri spomeniku Štefanu Kovaču Marku v Gančanih v Prekmurju. V enajstih dneh je pretekel celotno pot do Mašuna in čez Mali Snežnik je pritekel na 1896 m visoki Veliki Snežnik, kot najvišjo točko tega tekaškega podviga. Tu so ga pričakali člani domačega planinskega društva, ga prisrčno pozdravili in mu poklonili Knjigo o Snežniku.  

Na fotografiji Milana Rejca soorganizatorja tega podviga, je maratonca na Velikem Snežniku pričakala in toplo pozdravila skupina planinskih navdušencev. Z desne stojijo: Hinko Poročnik, Radovan Skubic Hilarij maratonec, oskrbnik v koči na Snežniku, Jože Maljevac predsednik PD Snežnik Ilirska Bistrica in skrajno desno maratončev sin. (vč/ 673) 

Picture

Location

Show location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

Milan Rejec

Date of creation

2001

Period of creation

20th century

People in the photo

Planinski prijatelji in maratonec Skubic

Keywords

Ultramaraton čez Snežnik, Skubic

Published

29.08.2020 14:53

Modified

31.08.2020 07:50

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam