ŽIVLJENJEPIS DR. IGNACIJA KNOBLEHARJA
Ignacij Knoblehar se je rodil 6. julija 1819 v Škocjanu na Dolenjskem. Kot prvorojenca so ga poslali v šolo, ki jo je obiskoval v Kostanjevici na Krki, Celju in ...
Ignacij Knoblehar se je rodil 6. julija 1819 v Škocjanu na Dolenjskem. Kot prvorojenca so ga poslali v šolo, ki jo je obiskoval v Kostanjevici na Krki, Celju in ...
Slovenija ima bogato prehransko in kulinarično dediščino, ki se v vsej svoji pestrosti izraža s krajevnimi posebnostmi. Raznolikost jedi našega območja, umeščenega ...
Likanje oziroma glajenje tkanin so poznale že zelo zgodnje civilizacije. Znano je, da so ljudje pred davnimi časi svoja oblačila ravnali z različnimi predmeti iz ...
The Workers’ Lunch is the brainchild of two pre-existing culinary projects, RAGOR’s ‘KUHAM DOMAče’ (HOMEly COOKING) and GMJ’s ‘Naša kuhna’ (Our cuisine). Once ...
V digitalni zbirki Pranje perila nekoč opisujemo pranje perila, kot so ga opravljale naše babice in prababice v času od druge polovice 19. stoletja do približno ...
V Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka smo za namen domoznanskega septembra in Dnevov evropske kulturne dediščine zbirali gradivo povezano z loškimi gostilnami, ...
Okraševanje bivalnih prostorov je del tradicije, ki je svojo vsebino črpala iz tekstilnih vzorcev. Poznamo več slikopleskarskih načinov krašenja stropov in sten, ...
Še proti koncu 19. stoletja je bilo na prosojnih, toplih legah na vsem laškem območju veliko vinogradov. Med njihovim bujnim zelenjem so se belile številne majhne ...
Kot navaja Slovar slovenskega knjižnega jezika, »voščiti« pomeni izraziti komu dobre želje ob prazniku, navadno z določeno frazo, da bi bil deležen česa dobega. ...
Klekljarska skupina Žnurce je bila ustanovljena leta 2013, v okviru Kulturnega društva Trebnje. Članice se družijo in skupaj klekljajo enkrat tedensko in takrat ...