skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Angelca Podlesnik - Naša zabava

Vsebino predstavlja zgodba Naša zabava, ki jo je napisala Angelca Podlesnik in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih zabavali.

Read more

Avtorica, ki je bila rojena v Vodicah, se spominja časov, ko je med počitnicami odhajala k teti Johani na Jesenice, ki si je v železarni našla zaposlitev. Z bratrancem in sestrično so hodili plesat v Titov dom. Po vojni je spoznala moža, se poročila in preselila na Jesenice. Ker je rada plesala, sta z bodočim možem skupaj hodila na ples v hotel Korotan, kjer je bila sicer zaposlena kot pomočnica kuharice. Po poroki sta se preselila na Lipce, kjer sta se jima rodili hčerki. Avtorica se spominja, kako je mož s hčerkama preživljal prosti čas v naravi. Na počitnikovanje so odhajali v počitniški dom Železarne Jesenice v Crikvenici, kjer so bili tudi plesi. Ko so se preselili v večje stanovanje v bloku, sta z možem ob večerih hodila plesat v bližnji hotel Korotan, ko sta hčerki že spali. Dokument vsebuje tudi fotografijo razglednice Jesenic s hotelom Korotan okoli leta 1970 iz fototeke Gornjesavskega muzeja Jesenice.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Keywords

Jesenice, kulturna dediščina, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA

Published

21.05.2020 10:52

Modified

27.03.2020 10:25

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam