skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Družina: mladost in obdobje šolanja

Boris Andrijanič se je rodil 8. decembra 1910 v Novem mestu očetu Dragu (Dragotinu) in materi Dori, roj. Matešić. Rod Andrijaničev izvira iz obmorskega mesteca Bakar v zaledju hrvaške Reke. Borisov oče, po izobrazbi magister farmacije, je prišel v mesto ob Krki leta 1906, ko je kupil lekarno »Pri angelju«. Imel je še starejšo sestro Nedo, ki se je poročila s skladateljem Marjanom Kozino.

Read more

Osnovno šolo je Boris Andrijanič zaključil v Novem mestu. S štirinajstimi leti se je vključil v novomeški Sokol, obiskoval je tudi Glasbeno matico, podružnico Novo mesto, kjer je v šolskem letu 1924/1925 igral klavir. Gimnazijo je obiskoval v Novem mestu in Ljubljani, kjer je leta 1930 maturiral. Šolanje je nadaljeval v Zagrebu, kjer je leta 1935 diplomiral na oddelku farmacije Filozofske fakultete. Po dveletni praksi v očetovi lekarni je v letu 1937, po opravljenem državnem strokovnem izpitu, pridobil naziv magister farmacije.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

economy
society

Author of the digital collection

Marjeta Bregar

Keywords

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

Published

15.05.2020 12:16

Modified

11.05.2020 19:25

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam