skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Boris Andrijanič, mag. farmacije

V digitalnii zbirki je predstavljeno življenje Novomeščana Borisa Andrijaniča, magistra farmacije, ter tudi njegovo delovanje na področjih, na razvoj katerih je pomembno in odločilno vplival. Bil je ustanovitelj Krke, tovarne zdravil, predsednik in podpredsednik občine Novo mesto, član odborov, svetov, društev..., podpornik številnih dejavnosti.

Read more

Za svoj ljubljeni rodni kraj je bil pripravljen prispevati in narediti ogromno. Kot dolgoletni direktor tovarne Krka je zaznamoval dobršen del zgodovine svojega mesta in Dolenjske. Z njegovo pomočjo so se hitreje in bolj kakovostno razvijali gospodarstvo, turizem, kultura, izobraževanje, šport. Razumevanje je imel za ohranjanje ter zaščito naravne in kulturne dediščine. Novo mesto in Dolenjska brez njega in Krke, tovarne zdravil, ne bi bila tako razvita, kot sta danes. Kot so povedali že nekateri pred menoj, je reka Krka pri Novem mestu v obdobju magistra Andrijaniča tekla hitreje. Strokovnjaku farmacije, podjetniku, ki je znal zaupati ljudem, sodelavcem in je bil do njih skrben, je ura prehitevala za več dni, misli so mu prehitevale za več let. Bil je vizionar z neusahljivo delovno zagnanostjo, verjel je v uspehe, v boljšo prihodnost dolenjskega človeka. Zanj so bili značilni dinamičnost, sistematičnost in neverjetna osebna disciplina - delal je brez odvečnih besed.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

economy
society

Author of the digital collection

Marjeta Bregar

Keywords

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

Published

15.05.2020 12:16

Modified

15.05.2020 15:43

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam