skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Zborniki otroške folklorne skupine Kamenčki

 

Read more

Vrtcu Sežana že triidvajset let deluje otroška folklorna skupina (OFS) Kamenčki, ki je med leti 1998 do 2009 v vrtcu pod društvom Jožeta Pahorja od 2009 do 2014 v vrtcu pod društvom Borjač, od 2014 dalje pa pod okriljem vrtca. Vodji folklorne skupine sta Mirjam Štrukelj in Mateja Švara.

Skupina se srečuje enkrat tedensko v popoldanskem ali dopoldanskem času. Vključenih je do dvajset otrok v starosti 4 – 6 let. V program, ki ga folklorna skupina predstavlja ožji in širši okolici, so vključene izštevanke, šaljivke, rajalne igre, pesmi ter plesi s Krasa in okolice.

Sodelovanje v folklorni skupini omogoča otroku, da razvije sposobnosti in načine za vzpostavljanje, vzdrževanje in uživanje v prijateljskih odnosih z več otroki, da osvaja osnovne prvine ljudskih rajalnih in gibalnih iger, da spoznava otroška ljudska glasbila in zvočila, da razvija ritmični in glasbeni posluh, da spoznava oblačila, obutev, frizure, ki so jih nosili v preteklosti, da spoznava različne praznike, običaje, šege in navade. 

Poudarek pri delu z otroki je na spoznavanju izročila, domačega kraja in okolice. Folklorna skupina vabi tudi sorodnike in živeče informatorje, da predstavijo, kako so včasih živeli, pasli, izdelovali piščali, se igrali, izdelovali punčke iz cunj, koledovali ali tepežkali. 

Photo gallery

Information

Author of the digital collection

Mirjam Štrukelj

Contacts

Mirjam Štrukelj
Martha Sotelo

Keywords

FOLKLORA, kulturna društva, KULTURNA DEDIŠČINA, DOMOZNANSTVO, DOMOZNANSKE ZBIRKE, OTROŠKI VRTCI

Published

14.12.2018 09:24

Modified

07.05.2019 12:09

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam