skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Gledališče v naravi

V nekem trenutku so gledališko dejavnost usmerili tudi izven gledaliških prostorov. Svoje delo so želeli predstaviti najširšemu občinstvu, ki so ga želeli seznaniti tudi s kulturno in naravno dediščino naših krajev. Hkrati so raziskovali odnos gledališča in zunanjega prostora.

Read more

V ciklusu Gledališče v naravi so bile doslej uprizorjene naslednje predstave: K. Sieber: Svojeglavček; F. Levstik: Juntez; P. Militarev: Trije vaški svetniki; Snubaček, vse so bile izvedene v ali pred rojstno hišo Jakoba Aljaža v Zavrhu pod Šmarno goro; F. S. Finžgar: Divji lovec je bila izvedena v Turncu pod Šmarno goro; Mihalkov, J. Novak: Robinzoni in dekleti je bila postavljena pri toplem vrelcu Straža; Milčinski, J. Novak: Gospodična Mici je bila odigrana na kmečkem dvorišču v Goričanah; E. Labiche, J. Novak: Ljubljeni Celimare je bil izveden v atriju gradu Goričane in P. Militarev: Tele in berač, ki je bila uprizorjena kot cestno gledališče pred gasilskim domom v Pirničah.

Vir: KUD Pirniče, Peter Militarev

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

culture
theatre

Published by

Knjižnica Medvode

Author of the digital collection

Tatjana Mavrič

Partners

KUD Pirniče

Keywords

AMATERSKO GLEDALIŠČE, GLEDALIŠKI PLAKATI, kulturno-umetniška društva, KUD Pirniče, Pirniče, Medvode

Published

08.11.2018 08:08

Modified

07.11.2018 14:05

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam