skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Pedagoška in založniška dejavnost

Od prvih let delovanja muzeja v Tolminu predstavljajo velik del obiskovalcev šolske skupine, ki zahtevajo posebno pozornost in prilagojen način vodenja. 

Read more

V ta namen se v muzeju že vrsto let organizira in izvaja raznovrstna pedagoška in andragoška dejavnost, s katero se poskuša na razstavah predstavljene vsebine čim bolje predstaviti vsem, ki si žele dodatnih informacij in znanj. Z vrtci in osnovnimi ter srednjimi  šolami tudi sicer pogosto sodelujemo: gostimo njihove razstave in dogodke, kot mentorji ali predavatelji sodelujemo pri njihovem učnem procesu in raziskovalnih projektih, vključujemo jih v naše muzejske dogodke, pomagamo jim z našim knjižničnim in arhivskim gradivom.

Drug pomemben del izobraževalnih aktivnosti muzeja pa predstavlja založniška dejavnost. Tolminski muzej namreč vsako leto izda najmanj eno strokovno ali poljubno monografsko publikacijo, v kateri predstavlja izsledke svojega dela in zgodovino ter dogajanje na območju, ki ga pokriva. Zaposleni v muzeju poleg tega veliko objavljajo še v monografskih in serijskih publikacijah drugih ustanov, vedno bolje pa je muzejsko delo predstavljeno tudi na spletnih straneh Tolminskega muzeja. 

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Karla Kofol

Keywords

Tolminski muzej, LITERATURA

Published

26.05.2021 12:46

Modified

26.05.2021 12:46

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam