skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Iz življenja ob Prežihovi bajti

Spominski muzej Lovra Kuharja - Prežihovega Voranca, znan tudi kot Prežihova bajta, deluje že vse od leta 1979. V zadnjih letih se pri njem vrstijo različne dejavnosti. Leta 2010 je bila v bližino Prežihove bajte prestavljena Kravperška kašča. H kompleksu Prežihove bajte spada tudi skedenj, ki ga je občina Ravne na Koroškem leta 2013 odkupila od lastnikov. Istočasno je odkupila tudi zemljišče za skednjem, na katerem je zasajeno staro sadno drevje. Leta 2016 smo med bajto in kaščo zasnovali domači gartl (vrt).

 
Okolica Prežihove bajte se vedno bolj spreminja v bogat in živ kmečki kompleks. Dejavnosti, povezane s postavljenimi objekti, pa omogočajo različne pedagoške in andragoške programe.

 

 

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Andreja Šipek

Keywords

Prežihov Voranc, Kuhar, Lovro, Rodbina Kuhar, spominska hiša, SLOVENSKI PISATELJI, MUZEJI, MUZEJSKE ZBIRKE, Kmečka arhitektura, KMEČKE HIŠE, KMETIJE, vrt, VRTOVI, zeliščni vrt, kmečki vrtovi, SADJARSTVO, sadovnjak, SADNO DREVJE

Published

28.04.2020 10:30

Modified

28.04.2020 10:30

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam