skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Rudolf Šapek - Zabava je tudi igra

Vsebino predstavlja zgodba Zabava je tudi igra, ki jo je napisal Rudolf Šapek in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih zabavali.

Read more

Vsebino dokumenta predstavljajo spomini avtorja na življenje na Slovenskem Javorniku v sedemdesetih letih 20. stoletja. Največ zabave je avtor našel v naravi okoli domačega kraja. Še posebej je imel rad živeli in tako je nekoč s potepanja po Mežakli prinesel mladega lisjačka Mikija, ki mu je delal družbo kar štirinajst let. Poleg lisjaka je domov prinesel tudi druge male živali, ki jih je udomačil. Še danes mu pri jedi delajo družbo siničke, ki priletijo skozi odprto okno. V šolski dobi so z vrstniki ušpičili marsikatero potegavščino, ki jih avtor opiše. V najstniških letih pa so se podali na ples na Jesenice, še rajši pa v Radovljico ali na Bled. Če so zamudili zadnji vlak, so se domov odpravili peš. Pomembno vlogo v preživljanju prostega časa je imel šport, še zlasti hokej, ki jih je zanimal predvsem kot navijače hokejskega kluba Jesenice. Za konec avtor potegne vzporednico med svojo mladostjo in življenjem današnjih mladih ter zaključi, da mladi kljub drugačnemu načinu življenja in zabave še vedno znajo prisluhniti dobronamernim nasvetom starejših. Dokument vsebuje tudi fotografijo razglednice lisjaka Mikija leta 1974 in je last Rudolfa Šapka.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Keywords

Jesenice, kulturna dediščina, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA

Published

21.05.2020 10:52

Modified

21.05.2020 10:32

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam