skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Sevniških 40 iz leta 1979

»Sevniških 40« predstavlja razstavo približno 40 fotografij, nastalih pred 40-imi leti; v letu 2019 se tako časovno kolo zavrti in ustavi v letu 1979

 

Read more

Društvo Trg Sevnica je v počastitev sevniškega občinskega praznika, ki vsako leto zaznamuje novembrski mesec v Sevnici, pripravilo (prvo) fotografsko razstavo v prostorih Občine Sevnica z naslovom »Sevniških 40«.

Avtor fotografij (in tudi avtor pripisov k fotografijam) je sevniški fotograf in srčen domoznanec, Ljubo Motore, ki je (med drugim) tudi predsednik fotosekcije Društva Trg Sevnica.

Ljubiteljski fotograf in zbiratelj Ljubo je dolgoletni nepogrešljivi spremljevalec sevniških dogodkov ter pozoren opazovalec lokalnega okolja, ki je s svojim prostovoljnim ljubiteljskim udejstvovanjem, predvsem fotografiranjem in arhiviranjem slikovnega gradiva, neprecenljiv vir sevniške zgodovine.

S tem se ukvarja že od leta 1972 in njegova zbirka starih fotografij domačega okolja in dogajanja je podlaga mnogim knjigam na temo Sevnice, Sevničanov, spomenikov, zgradb in dogodkov.

 

Negative vseh fotografij hrani Knjižnica Sevnica, podaril pa jih je avtor razstave Ljubo Motore.

 

Besedilo: Društvo Trg Sevnica

Avtor fotografij: Ljubo Motore

Prispevek za Kamro: Tanja Mikolič

Information

Published by

Knjižnica Sevnica

Keywords

DOMOZNANSTVO, FOTOGRAFIJE, RAZSTAVE, Sevnica

Published

06.04.2021 09:00

Modified

06.04.2021 09:00

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam