skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Športne dejavnosti v Beltincih v 20. stoletju

V sklopu Evropskega tedna športa smo raziskovali in spoznavali zgodovino športne dejavnosti v Beltincih, ki so še danes znani in uspešni na številnih športnih področjih. Prav tako so Beltinci v preteklem stoletju izrazito delovali v športnem duhu, nizali uspehe, širili prepoznavnost, poleg tega pa  kvalitetno preživljali svoj prosti čas.

Read more

V 20. stoletju so v Beltincih potekale različne športne dejavnosti, s pričetkom v okviru delovanja društev Sokol in Orel, potem nogometa, rokometa, kolesarstva, hokeja na travi in na ledu, odbojke, košarke, atletike, smučanja, keglanja in še drugih športnih dejavnosti. V zbirki predstavljamo le nekatere izmed teh, ki so še posebej zaznamovale lokalno, regionalno, državno in tudi svetovno zgodovino športa, kajti beltinski športniki so bili v malodane vseh panogah zelo uspešni. Prav zato izpostavljamo telesne dejavnosti in različne prakse v določenem zgodovinskem obdobju, njihovo spreminjanje, opuščanje in oživljanje, uspehe in poraze, preplet zgodovinskega spomina in tudi adaptacijo v moderno dobo.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Klaudija Sedar

Keywords

ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, Prekmurje, 20. stoletje, klub

Published

30.09.2017 19:40

Modified

19.01.2019 17:00

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam