skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Tovarna klobukov Šešir

Tovarna klobukov Šešir s skoraj stoletno tradicijo izdelovanja klobukov je delovala v Škofji Loki od 1921 do 2016. V njej je bilo zaposlenih več Cenetovih družinskih članov, zato ima v svoji zbirki več predmetov, povezanih s to tovarno.

Read more

Tovarna klobukov Šešir s skoraj stoletno tradicijo izdelovanja klobukov je bila ustanovljena leta 1921. Svoje prostore je dobila v poslopju ugasle Krennerjeve tovarne sukna. Kasneje se je proizvodnja razširila in tovarna se je v sedemdesetih letih 20. stoletja preselila v večje prostore na Trati. V najuspešnejšem obdobju poslovanja je zaposlovala preko 200 ljudi. Veljala je za eno redkih tovarn na svetu, ki je izdelovala klobuke od dlake do končnega izdelka. Tovarna je po večletnih težavah leta 2016 šla v stečaj. V tovarni je bilo zaposlenih več Cenetovih družinskih članov (njegova starša, stara mama, teta Micka in stric Lojze), zato si je prizadeval, da bi pridobil čim več predmetov iz tovarne. Stečajni upravitelj ga je napotil na dražbo in tam je zlicitiral  več stvari.

Location

Show location

Information

Author of the digital collection

Ana Marija Miklavčič

Contacts

Ana Marija Miklavčič
Saša Ambrožič

Keywords

GOSPODARSTVO, tekstilne tovarne, Tovarna klobukov Šešir

Published

17.05.2021 09:45

Modified

23.04.2021 11:15

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam