Gostilna v Predosljah je na tem mestu že vsaj od leta 1890.
Lastnika sta bila Jakob in Marija Basaj, z gostinstvom je nadaljeval njun sin Franc, po njegovi smrti pa se je vdova Minka poročila s Kuraltom in gostilna je dobila novo poimenovanje Pr’ Kuralt. Leta 1967 sta lokal odkupila Vinko in Elica Bolka in ga preimenovala po zavetniku romarjev, voznikov in čolnarjev sv. Krištofu. Družinska gostilna je sprva ponujala skrbno pripravljene pristne gorenjske jedi izpod rok mame Elice, sinova Krištof in Tomaž pa sta kot šolana gostinca ponudbo dvignila na višji nivo. Potem sta ponudbo nadgradila s predstavitvami francoske, italijanske, norveške, celo afriške, brazilske in japonske kulinarike ter vse to počela kar nekaj časa. Vedno pa sta v vse skupaj skušala vnašati tudi tradicijo, znanje in srčnost »babičine kuhinje«.
Uspelo jima je, da se gostilna od leta 2000 uvršča na različne lestvice najboljših slovenskih restavracij.
Zanimivost:
»Bolkova sta naletela tudi na kar nekaj, recimo temu vaških posebnosti, med katerimi naj mi bo dovoljeno omeniti tisto, ki govori o kleni in neomajni vpetosti določenih navad v ljudi same. Tako se je še dolgo dogajalo, da je soseda Jera Kotnik kar z grabljami hodila skozi gostilno na njivo, ker je bila pač navajena, da je to že stoletja edina prava pot.«
(Roman Končar: Gostilna Krištof: Z grabljami motila goste, Dnevnik, 14. 9. 2015)