skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Koncert Jesen veje v aleji

Vabimo vas na koncert samospevov Josipa Ipavca Jesen veje v aleji, v izvedbi sopranistke Urške Arlič Gololičič in pianista Marka Hribernika.

Read more

S koncertom se začenjajo tradicionalni Ipavčevi kulturni dnevi, ki so v jubilejnem letu Josipa Ipavca še posebej posvečeni zadnjemu iz znamente šentjurske rodbine zdravnikov in skladateljev Ipavcev.  

Samospevi predstavljajo najintimnejši del opusa Josipa Ipavca. Izvajali so jih širom Evrope in dandanes jih uvrščamo med najboljšo slovensko vokalno liriko iz časa fin de siècla.

Sopranistka Urška Arlič Gololičič nastopa kot solistka in operna pevka. Zaposlena je v SNG Opera in balet Ljubljana. Gostuje tudi v drugih opernih hišah, sodeluje s priznanimi dirigenti ter nastopa z orkestri doma in na tujem.

Pianist in dirigent Marko Hribernik sodeluje z vsemi slovenskimi orkestri in obema nacionalnima opernima gledališčema. Je docent na oddelku za orkestrsko dirigiranje Akademije za glasbo v Ljubljani ter umetniški direktor SNG Opera in balet Ljubljana.

Vstop prost.

Vabi kolektiv Knjižnice Šentjur

Photo gallery

Location

Show location

Information

Title

Koncert Jesen veje v aleji

Date of Event

Nedelja, 3. oktobra 2021, ob 19. uri

Location

Ipavčev kulturni center Šentjur

Categories

Music event

Published

11.10.2021 05:49

Modified

11.10.2021 05:49

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam