skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Cikel predavanj Na poti k sebi 2024

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vabi na nov cikel predavanj Na poti k sebi, s katerim želi ponuditi različne vsebine za različne življenjske situacije.

Letošnja predavanja pripravlja dr. Dan Podjed. Predavanja bodo v novembru, in sicer ob sredah ob 17. uri v razstavišču knjižnice. Termini in naslovi predavanj:

  • 6. 11. 2024: Prihodnost med digitalnim in analognim 
  • 13. 11. 2024Egocen – obdobje, ko smo postali zaljubljeni vase 
  • 20. 11. 2024:  Kako odtrgamo oči od zaslona in zagledamo človeka ob sebi 

Dr. dan Podjed je višji znanstveni sodelavec Inštituta za slovensko narodopisje ZRC SAZU, izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in področni strokovnjak na Inovacijsko-razvojnem inštitutu Univerze v Ljubljani. V svojih raziskavah se posveča izoliranim skupnostim, krizam, razmerjem med ljudmi in tehnologijami ter razvoju izdelkov in storitev po meri ljudi. Je avtor odmevnih knjig Videni (2019) in Antropologija med štirimi stenami (2020) ter številnih drugih del. Pravi, da ga po eni strani veseli biti v družbi, saj trdno verjame, da srečo najdeš v sočloveku, po drugi strani pa se rad tudi izolira od ljudi in odklopi od omrežij, da lahko v miru raziskuje, bere in piše. Med zadnjim odklopom je dokončal dve knjigi, ki sta izšli letos. Ena je znanstveno branje, druga pa fantastična povest o izoliranih ljudeh; obema je naslov Krizolacija. Tudi v teh knjigah se sprašuje o možnosti odklopa od naprav in priklopa na skupnost.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.