skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Štore in Štorovčani nekoč: življenje na območju Občine Štore

Osrednja knjižnica Celje vabi na ogled razstave  Štore in Štorovčani nekoč: življenje na območju Občine Štore, ki bo na ogled do 1. septembra v Športnem parku Lipa v Štorah. 

Konec letošnjega marca je bilo v prostorih štorske knjižnice v organizaciji domoznanskega oddelka celjske knjižnice v sodelovanju z občino izvedena akcija zbiranja starih fotografij. Odziv občanov je bil izjemno dober, zbrali smo nekaj manj kot 300 fotografij. Izbrane bodo objavljene na domoznanskem portalu Kamra (www.kamra.si), v časopisu Novi tednik, medijskem pokrovitelju akcije, ter na pričujoči razstavi, ki jo pripravila dr. Alenka Hren Medved  ob letošnjem prazniku Občine Štore.  Avtorica prispevka o uvedbi uličnega sistema v Štorah je Janja Jedlovčnik.

Občina Štore v letošnjem letu praznuje dva pomembna jubileja.  Pred 40 leti, 27. septembra 1984 je bil sprejet  Odlok o uvedbi ulic v naselju Štore, 30 let nazaj, 3. oktobra 1994 pa so Štore postale samostojna občina.

Razstavo sestavlja časovni trak, ki osvetljuje pomembne mejnike v razvoju naselja Štore, ki je tesno povezano z razvojem železarske industrije v kraju. Tako na razstavi spremljamo razvoj naselja Štore od začetkov rudarjenja v Pečovju leta 1836 do leta 1994, ko Štore postanejo samostojna občina.  Vsem pomembnim dogodkom smo dodali izbrano slikovno gradivo, s poudarkom na fotografijah, ki so jih občani in občanke sami prispevali.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.