skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Muzej in galerije mesta Ljubljane

Mestni muzej Ljubljana Read more
Mestni muzej Ljubljana je leta 1935 ustanovila Mestna občina Ljubljana. Umeščen je v baročno arhitekturo Turjaške palače, ki je bila leta 2004 prenovljena v sodoben muzej.

S svojo zbiralno politiko Mestni muzej Ljubljana evidentira, zbira, preučuje in predstavlja materialno in nematerialno dediščino mesta in njegovih prebivalcev. Nosilna blagovna znamka muzeja je stalna razstava Obrazi Ljubljane o Ljubljani in življenju njenih prebivalcev skozi čas, ki je v celoti na ogled od junija 2007.

Poslanstvo
Ljubljana je razstavišče časovnih sprememb in Mestni muzej Ljubljana je njihovo stičišče. Z zbiranjem, ohranjanjem, dokumentiranjem, raziskovanjem in predstavljanjem kulturne dediščine in življenja ljudi, ki ga zaznamuje več tisočletna zgodovina, omogoča obiskovalcem lastna aktivna doživetja in prepoznavanje skupnega spomina. S svojimi zbirkami, dokumenti in znanji, z razstavami in dogodki Mestni muzej Ljubljana vzpodbuja samozavest slovenske prestolnice in njenih prebivalcev. S svojo odprtostjo in dostopnostjo, z informacijami in interpretacijami je nepogrešljiv vir spoznavanja preteklosti in razumevanja sedanjosti Ljubljane in širšega slovenskega prostora.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Institute

Phone

01 2412-500

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

04.08.2010 09:01

Modified

15.12.2013 19:34

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam