skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Map  

Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Območno združenje občin Kungota, Pesnica in Šentilj

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) povezuje območna veteranska združenja, kjer sodelujejo pripadnice in pripadniki, ki so aktivno sodelovali v pripravah na vojno oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije v obdobju od 17. maja 1990 do 26. oktobra 1991. Povezuje se s sorodnimi domačimi in tujimi veteranskimi organizacijami ter je od leta 1994 polnopravna članica Svetovne vetaranske federacije - World Veterans Federation. Dan Zveze je 17. maj. Na ta datum se je leta 1990 pričel projekt Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ). Obenem je to dan zavrnitve ukaza o oddaji orožja iz skladišč Teritorialne obrambe (TO), s čimer se je preprečila popolna razorožitev TO, vzpostavili pa pogoji za nastanek obrambnih sil samostojne Slovenije in pogoji za uspešno obrambo pred vojsko JLA v osamosvojitveni vojni.

10. pokrajinsko območje ZVVS - Vzhodnoštajerska - sestavljajo območna združenja: Maribor, Ormož, občin Kungota, Pesnica in Šentilj, Ptuj, Ruše ter Slovenska Bistrica.

Photo gallery

Location

Show location

Information

Categories

Society

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Published

18.06.2021 16:26

Modified

18.06.2021 16:26

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam