skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Ob snemanju filma Heretik in nadaljevanke Primož Trubar v Celju aprila 1986*

Člani dramske sekcije KUD France Prešeren iz Vojnika, od leve sedijo: Marica Volasko, Magda Golobič, Slavica Lipovšek in Mira Murn Rožanc; stojijo: Branko Robič, Darko Jakopič, Štefan Mauh in Franci Korošec  SpominiOsrednje snemalno prizorišče je bilo pri celjskem Vodnem stolpu, ki naj bi predstavljalo vhod v Ljubljano v 16. stol. K sodelovanju smo bili povabljeni razni pevski zbori in društva z območja Celja, med drugim tudi dramska sekcija KUD France Prešeren Vojnik, katere članica sem bila. Sodelujoči stati ...

Olvasás tovább

Člani dramske sekcije KUD France Prešeren iz Vojnika, od leve sedijo: Marica Volasko, Magda Golobič, Slavica Lipovšek in Mira Murn Rožanc; stojijo: Branko Robič, Darko Jakopič, Štefan Mauh in Franci Korošec

 Spomini
Osrednje snemalno prizorišče je bilo pri celjskem Vodnem stolpu, ki naj bi predstavljalo vhod v Ljubljano v 16. stol. K sodelovanju smo bili povabljeni razni pevski zbori in društva z območja Celja, med drugim tudi dramska sekcija KUD France Prešeren Vojnik, katere članica sem bila. Sodelujoči statisti smo se morali zbrati najkasneje do tretje ure zjutraj v bližnjem Celjskem domu, kjer so nas pred odhodom na prizorišče primerno kostumirali in maskirali. Najbolj mi je ostal v spominu  mogočni Primož Trubar, ki ga odigral gledališki in filmski igralec Polde Bibič.  In vzklik VIVAT, ki smo ga morali kričati do onemoglosti.

*Film in nadaljevanka sta bila posneta ob 400-letnici smrti Primoža Trubarja, verskega reformatorja in utemeljitelja slovenskega knjižnega jezika in slovstva.

Prispevala: Mira Murn Rožanc

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

april 1986

A kép keletkezési ideje

20. század

Helység

Celje

A közzététel dátuma

20.10.2021 14:08

Legutóbbi módosítás

31.10.2021 06:03

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam