skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Družina: z Maro si je ustvaril družino

Po končanem šolanju se je Boris zaposlil v očetovi lekarni. Prijateljeval je z Maro Agnič iz znane novomeške družine kleparjev. Poznala sta se že iz otroštva. Tudi ona je bila članica Sokolskega društva Novo mesto. Mara in Boris sta se poročila 11. septembra 1938 na gradu Srebrniče. Na poročno potovanje sta se odpravila v Italijo. 

Olvasás tovább

Mara je Borisa podpirala pri njegovem delu in mu bila dobra življenjska sopotnica, ki je morala nemalokrat zaradi službenih obveznosti Borisa »podpirati vse štiri vogale v hiši«. Rodili so se jima trije otroci, sin Andrej Mišo in hčerki Anka ter Marija. V času druge svetovne vojne  so se poti Mare in Borisa nevarno ločile, saj so jo Nemci skupaj s sinom in njegovimi starši odpeljali 21. avgusta 1944 v internacijo v Nemčijo, v Marktl am Inn. Vsi so se srečno vrnili po končani vojni 8. julija 1945. Odraščanje svojih otrok sta Boris in Mara spremljala z radostjo in veseljem. 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Marjeta Bregar

Kapcsolattartó

Klementina Kolarek

Jelszavak

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

A közzététel dátuma

15.05.2020 12:16

Legutóbbi módosítás

12.05.2020 18:05

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam